International Junior Championships Under 14

27th August-4th September 2022

Menu

News

9.Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open: Zmagovalca Matic Križnik (SLO) in Viktorie Hamzukova (ČEŠ)

IMG 7708

V Teniškem centru Bonifika se je končal mednarodni teniški turnir 9.Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open do 14 let-powered by Luka Koper, ki se ga je udeležilo preko 150 mladih teniških upov iz 24 držav. Turnir je tradicionalno vzorno organiziral Teniški klub Luka Koper, ki je znan po odličnih organizacijah mednarodnih turnirjev za mlade. Pokala glavnega pokrovitelja turnirja Banke Intesa Sanpaolo sta na koncu zasluženo dvignila Matic Križnik iz Ljubljane in Viktorie Hazmukova iz Češke. Že pred začetkom turnirja sta oba igralca veljala za velika favorita za končno zmago, saj sta bila najvišje uvrščena na evropskih jakostnih teniških lestvicah. Viktorie Hamzukova, 45.evropska igralka je v finalu premagala Nemko Valentino Steiner z 6-1 in 62, Matic Križnik, 50.igralec na TE lestvici, pa je bil v velikem finalu boljši od Davida Manuja iz Romunije z 6-3 in 6-4. "Zelo sem vesela današnje zmage, ki mi daje veliko motivacijo za nadaljnje delo", je po končanem dvoboju povedala mlada Čehinja. " Zahvaljujem se organizatorjem, ki so odlično izpeljali ta turnir in vesel sem, da sem se vpisal med zmagovalce Kopra", je bil vesel lovorike Matic Križnik. V igri dvojic sta slavili Natalie Davidova in Viktorie Hazmukova (ove Češka), pri dečkih pa je zmagala slovenska naveza Matic Križnik-Tim Kušter. Izmed preostalih slovenskih upov sta se v kategoriji posamezno v četrtfinale prebili Ana Lanišek in Maša Viriant, izmed primorskih igralcev pa sta se Benjamin Borlini in Ana Tara Praček (oba TK Luka Koper) prebila v drugi krog. Pračkova je bila tudi četrtfinalistka v igri dvojic. " Kljub manjšim težavam z vremenom (finalni obračuni v igri dvojic so bili nemreč odigrani v dvorani v Vanganelu) smo uspešno izpeljali še en pomemben turnir. Že danes pa se veselimo jubilejnega desetega, ki bo na Bonifiki septembra prihodnje leto. Ob tem bi se rad zahvalil vsem pokroviteljem, Mestni občini Koper in Zavodu za šport Koper, brez katerih takšnih dogodkov ne bi mogli izpeljati" je po končanem tekmovanju povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Luka Koper.

8.Intesa Sanpaolo Bank Jr. Slovenia Open do 14 let: Bor Artnak (SLO) in Stella Remander (FIN) velika zmagovalca

Intesafinale2018226

Končan je mednarodni teniški turnir 8.Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open do 14 let. Velika zmagovalca sta postala Bor Artnak (Slovenija) in Stella Remander (Finska). Artnak, ki je pred tednom dni slavil na prvokategornem turnirju v Barceloni danes ni imel večjih težav proti nadarjenemu Janu Kobierskemu iz Avstrije. Litijan je slavil z rezultatom 63 in 61.Pri deklicah je slavila Stella Remander v treh nizih premagala Andreo Obradović iz Srbije z 63 46 60. V dvojicah sta pri dečkih slavila Arthem Dhurzdha iz Ukrajine in Eric David Verdes iz Romunije, pri deklicah pa sta veliki zmagovalki postali Stella Remander in June Bjork (Švedska).

8.Intesa Sanpaolo Bank Jr. Slovenia Open do 14 let: Bor Artnak v velikem finalu

JKOINTčetrtfn179

Mednarodni teniški turnir 8.Intesa Sanpaolo Junior Slovenia Open do 14 let se počasi bliža h koncu.Danes smo najprej dobili velike finaliste med posamezniki. V finalu dečkov se bosta pomerila najboljši slovenski igralec Bor Artnak (SLO) in Jan Kobierski (AUT), pri deklicah pa Stella Remander iz Finske in Carmen Lopez Martinez iz Španije .V popoldanskem času so bile odigrane polfinalne tekme dvojic. Jutrišnji spored in vse današnje rezultate si lahko ogledate tukaj, V našo bogato fotogalerijo pa smo dodali tudi nekaj slik današnjega dne.

8.Intesa Sanpaolo Bank Jr. Slovenia Open do 14 let: Le še trije Slovenci

JKOINTESAR16n149

Mednarodni teniški turnir 8.Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open do 14 let počasi prehaja v zaključne boje. Jutri bomo namreč spremljali četrtfinale in polfinalne obračune v kategoriji posamezno in polfinalne v dvojicah. Tudi danes nismo videli večjih presenečenj, saj sta se prva nosilva v vsaki kategoriji uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Izmed slovenskih igralcev in igralk bomo jutri spremljali Bora Artnaka, Aljaža Kirbiša in Petjo Drame. Vse rezultate si lahko ogledate tukaj, dodali pa smo tudi današnjo fotogalerijo.

8.Intesa Sanpaolo Bank Jr. Slovenia Open do 14 let: Bor Artnak (SLO) v drugi krog

JKO1420181.in 2.kolo163

Končan je drugi krog na letošnjem mednarodnem teniškem turnirju 8.Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open turnirja do 14 let.V osmino finala so se uvrstili trije slovenski igralci (Černe, Kirbiš in Artnak) in tri igralke.(Rebec, Lanišek in Drame). Med 16 najboljšimi je tudi prva nosilka Emma Tothova iz Slovaške. V prvem kolu so izpadli tudi vsi domači igralci in igralke.V popoldanskem času je bila na vrsti tudi igra dvojic. Vse današnje rezultate in program igranja za jutri si lahko ogledate tukaj.Pripravili smo tudi najnovejšo fotogalerijo slik na naši spletni strani in Facebook strani Junior Koper Open,